Wykonanie
Zrobienie tego ciasta jest dziecinnie proste, trzeba tylko wszystkie składniki zmiksować razem, co zajmuje naprawdę chwilę, wyłożyć
owoce i do pieca. Pozostaje nam tylko czekać na gości.

Składniki:-
brzoskwinie w puszce (220g),- 1/2 kosti miękkiego
masła,- 2 szklanki
mąki,- 4-5 łyżek
cukru,- 4
jajka,- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia.

Do miski włożyć pół kostki (125g) miękkiego
masła, dodaj 2 szklanki
mąki, 4-5 łyżek
cukru, następnie należy wbić 4
jajka (jeżeli są duże to 3
jajka), na koniec wsypać 2 łyżeczki
proszku do pieczenia, a następnie zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Brzoskwinie odsączyć, jeżeli są w całości to pokroić w ósemki. Na wierzch ciasta ułożyć pokrojone
brzoskwinie. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C, Piec ok. 40 min. Wyjąć z pieca, odczekać 15 min i podawać. Smacznego.Smacznego,
Kasia ; )