ßßß Cookit - przepis na Wpis bez tytuďż˝u

Wpis bez tytu�u

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Szarlotka
Nowszy wpis »
Kiedyś wam pisałam , że dostałam niespodziewanie paczuszkę a w niej mąkę do chleba 4 różne rodzaje dzisiaj wypróbuje do pizzy mąkę i zobaczę co z tego wyniknie :) Mówią , że pizza z mąki żytniej jest zdrowsza więc to się okaże .
Pizza na cieście z żytniej mąki
SKŁADNIKI:
200 gram mąki żytniej razowej typ 2000 Młyny Stoislaw
200 gram mąki pszennej chlebowej typ 720 Młyny Stoisław
jajko
drożdże suche 7 gram
sól morska ziołowa szczypta Kamis
ognista mieszanka przypraw szczypta Kamis
bazylia 1 łyżeczka Kamis
oregano 1 łyżeczka Kamis
lutenica ostra 4 łyżki
jajka 3 gotowane
karkówka 200 gram usmażona
papryka czerwona 1 sztuka
parmezan 100 gram
czosnek 3 ząbki
jogurt naturalny 25 ml
majonez 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto dwie mąki wsypujemy do miski dodajemy drożdże suche mieszamy na sucho potem jajko sól przyprawy i zioła troch letniej wody tyle by starczyło do wyrobienia ciasta .Zostawiamy pod ściereczką na 30 minut w tym czasie wyrośnie. Po 30 minutach wałkujemy ciasto i wkładamy do naczynia ja akurat miałam do zapiekania wiec upiekłam w tym . Na do ciasta wkładamy lutenice i łyzką na całym cieście smarujemy . Ugotowane jajka kroimy w krążki i kładziemy na ciasto potem karkówkę osmażoną wcześniej kroimy w paseczki i kładziemy na jajko teraz startym serem posypujemy i kładziemy na niego paprykę czerwona pokrojoną w paseczki i znowu posypujemy serem polewamy sosem czosnkowymi wkładamy do pieca na 15-30 minut aby nam się upiekła. sos czosnkowy sama wykonałam jogurt naturalny 125 ml 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sprasowanego.
Wykorzystałam makę z Młyny Stoisław
Warto było pizza wyszła wyśmienicie :)
wtorek, 11 września 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/09/Pyszna-pizza-na-spodzie-z-zytniej-maki.html