ßßß Cookit - przepis na Pierożki z mięsem wołowym

Pierożki z mięsem wołowym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Jabłecznik z dodatkiem śmietany
Pierniczki korzenne »
Natchnęło mnie postanowiłam zrobić rosół, a do niego pierożki z mięsem zlepiane na mój sposób . Normalne jedzonko się mi nudzi wiec szukam czegoż innego .
Ciasto na pierożki ze śmietaną :
4 szklanki mąki
2 duże jajka
150 g gęstej, kwaśniej śmietany najlepiej 18%
3 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
3/4 szklanki letniej lub gorącej wody
Wykonanie:
Na stół wsypujemy przesianą mąkę .
Do szklanki wlewny ciepłą wodę i oliwę z oliwek .
Do dołka w mace wbijamy jaja, wlewamy wodę z oliwa i solimy .
Dodajemy śmietanę i zagniatamy luźne ciasto.
Zostawiamy je na 10-15 minut aby doszło do siebie.
Wałkujemy wycinały kółeczka i nakładamy farsz mięsny.
Składamy na połowę pierożka zlepiamy brzegi i rożkami do środka zlepiamy . Taki pierożek będzie idealnie pasował do rosołu .
Farsz mięsny:
40 deko wołowiny ( miałam rosołowe , odcięłam kość , usmażyłam i zmieliłam).
sól prowansalska do smaku
pieprz biały do smaku
Doprawiłam podczas smażenia mięsko i do zmielonego wlałam rosół 3/4 szklanki . Farsz idealny
Podałam z rosołem pierożki :)
wtorek, 25 listopada 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/11/Pierozki-z-miesem-wolowym.html