Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Jabłecznik z dodatkiem
śmietanyPierniczki korzenne »Natchnęło mnie postanowiłam zrobić rosół, a do niego pierożki z
mięsem zlepiane na mój sposób . Normalne jedzonko się mi nudzi wiec szukam czegoż innego .Ciasto na pierożki ze
śmietaną :4 szklanki
mąki2 duże
jajka150 g gęstej, kwaśniej
śmietany najlepiej 18%3 łyżki
oliwy z oliwekszczypta
soli3/4 szklanki letniej lub gorącej
wodyWykonanie:Na stół wsypujemy przesianą
mąkę .Do szklanki wlewny ciepłą
wodę i
oliwę z oliwek .Do dołka w mace wbijamy
jaja, wlewamy
wodę z
oliwa i solimy .Dodajemy
śmietanę i zagniatamy luźne ciasto.Zostawiamy je na 10-15 minut aby doszło do siebie.Wałkujemy wycinały kółeczka i nakładamy farsz
mięsny.Składamy na połowę pierożka zlepiamy brzegi i rożkami do środka zlepiamy . Taki pierożek będzie idealnie pasował do rosołu .Farsz
mięsny:40 deko
wołowiny ( miałam rosołowe , odcięłam kość , usmażyłam i zmieliłam).
sól prowansalska do smaku
pieprz biały do smakuDoprawiłam podczas smażenia
mięsko i do zmielonego wlałam rosół 3/4 szklanki . Farsz idealnyPodałam z rosołem pierożki :)
wtorek, 25 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter