Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisuFaszerowane
pieczarki ... »Wielkanoc Jutro już i wspaniałe smakołyki na naszym
stole zawitają . Jednym z nich będą
jajka w skorupach. Zrobiłam galaretę z warzywkami i
szynką tym razem na wywarze rosołowym.
Wywar rosołowy:4
marchewki1
pietruszka korzeń (100 gram )1
seler korzeń ( 100 gram)
Cebula upalona nad gazemziele angielskie3 szt
listek laurowy 3 szt3 rosołki drobiowe
pieprz biały mielony szczyptaFarsz galarety:
marchewka z
groszkiem z puszki marynowana cała
kukurydza 100 gram marynowana
szynka drobiowa 150 gram30 wydmuszek od
jajekDodatkowo
żelatyna na 2 litry
wodySkorupki
jajek zalewamy wrzątkiem . Osuszamy .W każdą skorupkę wkładamy
marchew z
groszkiem szynkę i
kukurydzę.Gotujemy
wywar.Do garnka wlewamy 2,5 litra
wody dodajemy warzywa (
marchew ,
pietruszkę seler i
cebulę) .Do środka dodajemy ziele i listek troszkę
białego pieprzu .Gotujemy do momentu , aż warzywa zmiękną . Przecedzamy, dodajemy rozpuszczoną
żelatynę ( do szklanki wsypujemy
żelatynę zalewamy 4 łyżkami
wody zimnej , kiedy wchłonie
wodę wstawiamy na 30 sekund do mikrofali ) .Mieszamy chwile i zalewamy przygotowane skorupki z
jajek.Kiedy ostygną wstawiamy do lodówki na około 3 godziny i można kosztować .Wyszło mi 26 porcji.
piątek, 25 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter