ßßß Cookit - przepis na Przekąska z galarety drobiowej

Przekąska z galarety drobiowej

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Faszerowane pieczarki indykiem
Tortilla »
Drobiowa galareta z jajkiem
Drobiowa galareta z jajkiem - SKŁADNIKI:
skrzydełka 6 szt
marchew 5 szt
ziele angielskie 3 szt Kamis
listek laurowy 2 szt Kamis
kucharek do smaku
4 ugotowane jaja
szczypta białego pieprzu Kamis
żelatyna na 2,5 litra wody
Drobiowa galareta z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlałam wodę wstawiłam skrzydełka z marchewka dodałam ziele angielskie listek laurowy biały pieprz do smaku i kucharka odrobinę . Ugotowałam osobno jajka pokroiłam je w plasterki. Ułożyłam na dnie szklanego naczynia. Obrane skrzydełka położyłam na ugotowane plastry jaja do szklanego naczynia marchewek też . Trzymałam na gazie jeszcze z 10 minut rosół i przelałam do szklanego naczynia . Zostawiłam, na noc zastygła bez problemu .Wyszła apetyczna i bardzo smaczna .
poniedziałek, 11 lutego 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/02/Przekaska-z-galarety-drobiowej.html