ßßß
Składniki:4 filety z dorsza1 marchew1 pietruszka1 gruby por1 łyżka masła1/2 łyżki tymianku1 łyżka sosu sojowego ciemnego1 łyżeczka marynowanego koperku (opcjonalnie)1 łyżka świeżego koperkusólpieprz czarny świeżo zmielony1 łyżka soku z cytryny

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kilku centymetrowe słupki. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojone warzywa. Doprawić sosem sojowym, dodać marynowany i świeży koperek, doprawić pieprzem. Dolać 1/2 szklanki wody i dusić około 5 minut. Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Liście pora zdjąć nacinając po długości w jednym miejscu, aby utworzyły się z nich długie "łódki". Na pora poukładać rybę, obłożyć podduszonymi warzywami i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Podawać z ryżem. Smacznego!