Wykonanie
Przepis na tą
sałatkę dostałam od jednej z moich pacjentek. Jest lekka i delikatna aprzy tym bardzo smaczna.potrzebne składniki:1,5 szklanki
kaszy kuskus,0.5 kg
pieczarek,1
cebula,kilka
korniszonów,3-4
jajka ugotowane na twardo,2 pęczki
koperku,
majonez kielecki,
sól,
pieprz,
olej i
masło do do smażenia.
Pieczarki kroimy w ósemki podsmażamy z
cebulką na
oleju z odrobiną
masła. Przyprawiamy
solą i
pieprzem.
Kaszkę kuskus przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.
Ogórki kroimy w plasterki a
jajka w kostkę.
Koperek drobno siekamy.
Kiedy
kuskus i
pieczarki ostygną wszystkie składniki łączymy, dokładnie mieszamy i zostawiamy w lodówce na pół godziny, żeby składniki się przegryzły.