Wykonanie
autor przepisu Viola

Farsz6
parówek chilli1 duża
czerwona cebula1 strąg
żółtej papryki2 ząbki
czosnkupół
papryczki chilli200 g startego
żółtego sera10
pomidorków cherry2 łyżki paprykowej
oliwyCiasto200 g
mąki200 ml
mleka3
jajkasól,
pieprzszczypta kukurmy
Cebulę obieramy, kroimy w pół talarki,
parówki na plasterki,
żółtą paprykę w kostkę,
papryczkę chilli drobno siekamy. Wszystko przesmażamy na rozgrzanej
oliwie, zaczynając od
cebuli dodając kolejno
parówki,
żółtą paprykę,
paprykę chilli. Na końcu dodajemy drobno posiekany
czosnek. Smażymy aż
parówki ładnie się zrumienią.

Następnie odstawiamy nasz farsz do ostudzenia i zabieramy się za ciasto.Podane składniki miksujemy tak aby powstało ciasto naleśnikowe.

Czas na formę, którą dokładnie smarujemy
masłem ( bądź użyjmy silikonowej).Dno formy wysypujemy 100 g
startego sera, dokładnie zalewamy cienką warstwą naleśnikowego ciasta. Następną warstwą jest nasz farsz, który równomiernie rozprowadzamy. Posypujemy pozostałym
serem i zalewamy resztą ciasta.
Pomidorki kroimy na połówki, układamy na wierzchu naleśnika, miąższem do góry.

Pieczemy ok 45 min w 190 st. ( termoobieg 170st) we wcześniej nagrzanym piekarniku.



DOSKONAŁY NA CIEPŁO JAK I NA ZIMNO :)