Wykonanie
Dziś na obiad naleśniki...proste, szybkie, pyszne..., które uwielbiamy, jadamy na ciepło i zimno, z
ketchupem lub bez :) To taka super sprawa gdy nie chce mi się gotować, wymyślać i takie tam..
przepis własnySkładniki: na ciasto naleśnikowe1 szklanka
mleka1/2 szklanki
wody2
jaja1-2 szklanek
mąki1 łyżka
oleju1 szczypta
soliSkładniki: na farsz500g
pieczarek2
cebule1 ząbek
czosnku1 pęczek zielonej
pietruszki1 łyżka
oliwy + 1 łyżka
masłasól,
pieprz do smakuodrobina
chiliSkładniki: na panierkę1
jajkobułka tartagarść
orzechów włoskich rozdrobnionych w malakserze na
mąkęPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem ewentualnie regulując konsystencje - nie może być zbyt gęsta ale też nie za rzadka. Pierwszy naleśnik smażyłam na odrobinie
oleju, kolejne już na suchej patelni. Usmażone naleśniki odstawiłam do ostygnięcia.
Pieczarki pokroiłam na cienkie plastry,
cebulę posiekałam i zeszkliłam na
oliwie wraz z
czosnkiem, dodałam następnie
masło, wrzuciłam
pieczarki i smażyłam do miękkości. Doprawiłam
solą,
pieprzem oraz
chili, dodałam pokrojoną zieloną
pietruszkę i nakładałam na każdy naleśnik, który zawinęłam w taki sam sposób jak zawijamy gołąbka czyli oba boki do środka i zwinięcie w rulon. Tak zwinięty naleśnik obtaczać w
jajku oraz mieszance
bułki i
orzechów i smażyć na rozgrzanym
oleju do zrumienienia.Podawać na ciepło lub zimno, według uznania.Smacznego :)