Wykonanie
Paprykarz jaglany jest ideałem
śniadaniowym! Przede wszystkim jest zdrowy, ładnie pachnie, wybornie smakuję i jest bardzo sycący! Przygotowany w domu jest bynajmniej jadalny :) Potrafią go zrobić nawet dzieci więc zachęcam do wspólnej zabawy w gotowanie!Paprykarz jaglany polecam wegetarianom, weganom i bezglutenowcom :)Mam nadzieje, że i Wam posmakuję tak jak nam :))
wg Olgi Smile
Składniki:pęczek
włoszczyznykoncentrat pomidorowy1 – 1,5 szklanki
kaszy jaglanej3
cebule50 ml
oleju3-4
pomidorsólczarny pieprz2 łyżki
słodkiej papryki1 łyżeczka
pikantnej paprykiWłoszczyznę obrać, zalać
wodą, dodać
sól i gotować do miękkości. Gdy jest już miękka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, obrać
cebulę, pokroić i smażyć na złoty kolor.
Pomidory sparzyć i obrać lub po prostu użyć krojonych w puszce.
Kaszę jaglaną ugotować na sypko, odstawić do ostygnięcia a następnie wymieszać z resztą składnik ów, dodać
koncentrat pomidorowy,
przyprawy i schłodzić w lodówce ok 2 godziny. Podawać z
pieczywem. Smacznego:)