Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
karp 100 gramów
pomidor 2 sztuk
cebula 2 sztuk
papryka zielona 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
papryka słodka w proszku według uznaniaWykonanie:
Rybę dokładnie umyć. Odciąć głowę i płetwę ogonową (nie wyrzucać).
Mięso karpia podzielić na filety (ości też nie wyrzucać) i pokroić w dość dużą kostkę, posolić.Obraną
cebulę pokroić w prążki.
Paprykę i
pomidory oczyścić, umyć i pociąć na kawałki.Do garnka wlać 5 szklanek
wody i dobrze posolić. Włożyć głowę, ogon i ości
ryby oraz
cebulę,
paprykę i
pomidory. Gotować 30 minut na małym ogniu.
Wywar przecedzić, wymieszać z
koncentratem pomidorowym, doprawić
solą i
papryką . Wrzucić pokrojoną
rybę i gotować 20 minut na małym ogniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: betkaData: 2010-12-13a
moze to dobre polaczenie? ja mysle ze to
moze smakowacAutor: FloressData: 2008-12-19
Pomidory tylko z
pomidorową mi się kojarzą ;) jeśli chodzi o zupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: