Wykonanie
Wspólne gotowanie jest całkiem sympatyczne...gdyby nie to nie poszłabym na rynek po nowalijki :)Takie
śniadaniowe jaja są idealne, smaczne i syte...można je tylko dalej polecać więc dziewczyny polecam! Wybaczcie za spóźniony wpis ale zupełnie zapomniałam:)A udział wzięło jak zawsze sporo osób..fajnych osób:)Bartoldzik
MaggieWieraDobromilaSiaskaMirabelkaMartynoosiaPanna MalwinnaSiankooWojciech
przepis własnySkładniki: na 3 porcje3
żółtka1 całe
jajo6 plastrów
wędzonego boczku1/4 szklanki
śmietany 36%100g
sera feta15 sztuk
zielonych szparagów1
papryczka chilipieprzMetalowy ring postawić na patelni, którą można wsunąć do piekarnika wyłożyć dwoma plastrami
boczku tak by wystawały poza ring.
Jaja rozbełtać ze
śmietaną i
fetą, doprawić
pieprzem, wlać po równo do
trzech ringów. Wrzucić pokrojone na plasterki
szparagi, do każdego ringu wcisnąć po 5 główek dodatkowo, dodać posiekany
koperek i przykryćwystającymi plastrami
boczku. Posypać ukośnie pokrojoną
chili i wsunąć do piekarnika nagrzanego do 180'. Piec około 20 minut, podawać z pieczonym
chlebem ( można go piec na
maśle w tej samej patelni co
jaja ) Po upieczeniu, odkrawamy delikatnie
jaja wewnątrz ringu i przekładamy na talerz.Smacznego:)