Wykonanie
Kiedyś robiłam kotlety mielone z
pieczarkami i
serem, a teraz zamiast
sera dodałam inny składnik i nie przysmażałam ich w klasyczny sposób.Składniki na 4 porcje:* 500 g
mięsa mielonego z
szynki* 3
pieczarki*
cebula* kilka ząbków
czosnku w zalewie (dałam, bo miałam, ale niekonieczne)* 1-2 łyżki
musztardy Dijon*
jajko*
sól,
pieprzCebulę,
pieczarki i ząbki
czosnku wrzuciłam do miksera i przemieliłam na drobno. Dodałam do
mięsa, wbiłam
jajko, doprawiłam i wymieszałam bardzo dokładnie.Patelnię teflonową popsikałam lekko
olejem, rozgrzałam i po położeniu kotletów skręciłam dość mocno, tak że kotlety się powolutku smażyły. Nie wyszły klasycznie smażone z przypieczoną skórką, a raczej jakby duszone, bardzo delikatne w smaku. Następnym razem je zgrilluję, powinny być też ok.Bardzo dobre, polecam:)Komentarze