Adwentowe pieczenie trwa nadal! Tym razem lekkie i kruche ciasteczkamaslane. Wychodzi ich naprawde spora ilosc- przestalam liczyc ;)700 g maki200 g cukru250 g masla250 ml kwasnej smietany4 zoltka1 opakowanie suszonych drozdzy (odpowida 25 g drozdzy swiezych)szczypta soli.Make wymieszac z sola, drozdzami i cukrem. Dodac maslo i maslo posiekac. Dodac smietane, wymieszac, dodac zoltka (bialka wykoryzstam potem na cynamonowe gwiazdki). Zagniesc gladkie ciasto, odstawic do lodowki pod przykryciem na ok. 6 godzin. Po tym czasie wyjac z lodowki, rozwalkowac na placek ok 0,5 cm gruboci i wykrwac foremka ciastka. Piec w 200°C w uprzednio nagrzanym poekarniku na zloty kolor (ok.10-12 minut w zaleznosci od wielkosci foremek)