ßßß Cookit - przepis na Warzywa pod pierzynka

Warzywa pod pierzynka

nazwa

Wykonanie

« Szpinak
Surowka wiosenna »
Smacznie i warzywnie :)
Dla 4 osob:
1 niewielki brokul
4 pory
3 jajka
300 g szynki
400g sera plesniowego
300 smietany kremowki
siekany koperek i natka pietruszki (ok 2 lyzki)
sol, pieprz
1/2 lyzeczki mielonej galki muszkatalowej
Brokul podzielic na rozyczki i obgotowac w osolonej wodzie. Pory umyc, osuszyc i pokroic w talarki. Jajka ugotowac na twardo, obrac i pokroic w kostke. Szynke pokroic w kostke. W naczyniu zaroodpornym (wzielam dwa mniejsze) ukladac warstwami brokuly, szynke, jajka i pory. Smietane wymieszac z mielona galka muszkatalowa oraz koperkiem i pietruszka. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Warzywa zalac smietana i posypac pokruszonym serem. Wstawic do nagrzanego piekarnika, w temperaturze 180° piec ok. 20 minut.
wtorek, 09 czerwca 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/06/Warzywa-pod-pierzynka.html