« SzpinakSurowka wiosenna »Smacznie i warzywnie :)Dla 4 osob:1 niewielki brokul4 pory3 jajka300 g szynki400g sera plesniowego300 smietany kremowkisiekany koperek i natka pietruszki (ok 2 lyzki)sol, pieprz1/2 lyzeczki mielonej galki muszkatalowejBrokul podzielic na rozyczki i obgotowac w osolonej wodzie. Pory umyc, osuszyc i pokroic w talarki. Jajka ugotowac na twardo, obrac i pokroic w kostke. Szynke pokroic w kostke. W naczyniu zaroodpornym (wzielam dwa mniejsze) ukladac warstwami brokuly, szynke, jajka i pory. Smietane wymieszac z mielona galka muszkatalowa oraz koperkiem i pietruszka. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Warzywa zalac smietana i posypac pokruszonym serem. Wstawic do nagrzanego piekarnika, w temperaturze 180° piec ok. 20 minut.wtorek, 09 czerwca 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »