PDFJuż występował u nas przepis na faszerowane jajka . Tym razem są one w innej, ciekawszej wersji.Składniki:6 jajekduża różyczka brokułaszklanka groszku (może być mrożony lub konserwowy)mała cebulka (może być dymka)szynka (opcjonalnie)sólpieprznatka pietruszkiPrzygotowanie:1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.2. Groszek gotujemy do miękkości razem z brokułem. Następnie miksujemy i przecieramy przez sitko. Do gotowego przecieru dodajemy żółtka, natkę pietruszki, sól, pieprz i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt płynna dodajemy jeszcze ugotowane białko z jednego jajka.3. Do masy dodajemy posiekaną w drobną kostkę szynkę i cebulkę. Dokładnie mieszamy. Gotową masą faszerujemy jajka i dekorujemy kosteczką szynki i posiekaną natką pietruszki.4. Wkładamy do lodówki na kilka chwil.Smacznego!!!PDF