ßßß Cookit - przepis na Sznycle z pieczarkami

Sznycle z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Jogurtowa charlotta z truskawkami
Dzem czeresniowy »
Ciekawe urozmaicenie "zwyklych" sznycli schabowych.
Dla 4 osob:
4 sznycle schabowe
2 jajka
4 lyzki tartej bulki
1 mala cebula
300 g pieczarek
1 lyzka masla
sol, pieprz
olej
Sznycle rozbic po obu stronach, posolic i popieprzyc. Usmazyc jak zwykle panierujac w jajku i bulce. Pieczarki oczyscic i poszatkowac. Cebule obrac, usmazyc na zloto na lyzce masla, dodac pieczarki i udusic, posolic i popieprzyc. Pieczarki ulozyc na sznyclach. Patelnie przykryc pokrywka na 2-3 minuty, a nastepnie ostroznie wyjmowac sznycle na talerze.
Smakuja z mlodymi ziemniakami z wody i surowka z mlodej kapusty :)
sobota, 18 czerwca 2011, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/06/Sznycle-z-pieczarkami.html