« Jogurtowa charlotta z truskawkamiDzemczeresniowy »Ciekawe urozmaicenie "zwyklych" sznycli schabowych.Dla 4 osob:4 sznycle schabowe2 jajka4 lyzki tartej bulki1 mala cebula300 g pieczarek1 lyzka maslasol, pieprzolejSznycle rozbic po obu stronach, posolic i popieprzyc. Usmazyc jak zwykle panierujac w jajku i bulce. Pieczarki oczyscic i poszatkowac. Cebule obrac, usmazyc na zloto na lyzce masla, dodac pieczarki i udusic, posolic i popieprzyc. Pieczarki ulozyc na sznyclach. Patelnie przykryc pokrywka na 2-3 minuty, a nastepnie ostroznie wyjmowac sznycle na talerze.Smakuja z mlodymi ziemniakami z wody i surowka z mlodej kapusty :)sobota, 18 czerwca 2011, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze