ßßß
Radze poczekac z krojeniem, az ciasto calkowicie wystygnie- moje jest nieco nierownomiernie pokrojone. Dlaczego?- zgadnijcie kto mi "pomagal" kroic? ;)Na blache o wymiarach 32x39 cm (100 sztuk)250 g masla125 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego4 jajka250 g maki2 lyzeczki proszku do pieczenia150 g czekolady deserowej125 ml grzanca+ 5 lyzek200 g cukru pudruMaslo utrzec z cukrem i cukrem waniliowym, dodawac pojedynczo jaja, ciagle ucierajac. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, wsypac do masy maslanej i wymieszac. Czekolade posiekac, wlozyc do ciasta, oraz wlac 125 ml wina, wymieszac. Ciasto przelozyc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem-150°C) ok. 20 minut. Wystudzic. Cukier puder wymieszac z 5 lyzkami grzanca. Lukier rozprowadzic na ciescie. Poczekac, az wyschnie i pokroic na male kawalki.Przepis "Laura. Backen im Winter", nr 5/2011