ßßß
Na forme o srednicy 28 cm:200 g masla275 g cukru pudru225 g maki8 jajek750 g twarozku zmielonego (z kubelka)1 opakowanie cukru waniliowego1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru (przeznaczone na 0,5 l mleka)150 g masla posiekac z maka, 75 g cukru pudru. Dodac 1 jajko, zagniesc szybko ciasto, uformowac kule i wstawic do lowdowki na co najmniej godzine.Forme wysmarowac tluszczem i wysypac maka. Ciasto rozwalkowac na srednice ok. 32 cm, wylozyc ciastem forme wyciagajac ciasto na boki foremki. Nakluc w wielu miejscach widelcem.Rozpuscic 50 g masla, wystudzic. oddzielic zoltka od bialek z pozostalych 7 jajek. Ubic w misce twarog, zoltka, 150 g cukru pudru, cukier wanilowy i proszek budyniowy. Osobno ubic sztywna piane z bialek i 50 g cukru pudru. Do masy serowej dodac maslo, wymieszac, a nastepnie dodac piane z bialek i ostroznie wymieszac. Mase wylac na przygotowany spod. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ok. 1 godzine.