ßßß Cookit - przepis na Panierowane boczniaki

Panierowane boczniaki

nazwa

Składniki

Wykonanie

Juz raz przedstawialm w tym blogu panierowane grzyby, o tutaj- byly to pieczarki: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/10/Panierowane-pieczarki.html
Wydawalo mi sie, ze panierowane boczniaki, to danie powszechnie znane. Tymczasem moj maz jadl je po raz pierwszy i oczywiscie byl zachwycony nowym smakiem :)
Porcja dla 4 osob:
350 g boczniakow
1-2 jajka
2-3 lyzki tartej bulki
olej do smazenia
sol, pieprz
Boczniaki oczyscic, posolic. Bulke wymieszac z pieprzem. Jajka rozbeltac. Boczniaki panierowac najpierw w jajku a potem w bulce i smazyc na rumiano na rozgrzanym oleju.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/08/Panierowane-boczniaki.html