ßßß
Na forme o boku 20 cm;250 g maki150 g masla80 g drobnego cukru2 zoltka8 polowek orzechow wloskich150 g drzemu sliwkowegoMaslo posiekac i polaczyc z zoltkami, oraz cukrem i maka. Zagnies ciasto, gdyby bylo za suche dodac 2-3 lyzki wody. Owinac w folie spozywcza i odlozyc do lodowki na 30-40 minut. Foremke wylozyc papierem do pieczenia, nastepnie rozwalkowac ciasto, czesc ciasta odlozyc. Rozwalowane ciasto przelozyc do foremki formujac wysokie brzegi. Z odlozonego ciasta ulepic kulki i ulozyc na placku "okienka" Placek podpiec 15 minut w temperaturze 190°C. Powidla podgrzac i wlozyc do okienek mazurka. W kazdym okienku ulozyc polowke orzecha wloskiego. Wstawic do piekarnika na kolejne 15 minut.
Przepis na podstawie przepisu z "Dobre Rady" nr 3/2013Przepis dodoaje do akcji:piątek, 04 kwietnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze