ßßß Cookit - przepis na Kruchy mazurek z dzemem sliwkowym

Kruchy mazurek z dzemem sliwkowym

nazwa

Wykonanie

« Cytrynowa pieczen
Placek brownie z orzechowa ... »
Ozdoba wielkanocnego stolu :)
Na forme o boku 20 cm;
250 g maki
150 g masla
80 g drobnego cukru
2 zoltka
8 polowek orzechow wloskich
150 g drzemu sliwkowego
Maslo posiekac i polaczyc z zoltkami, oraz cukrem i maka. Zagnies ciasto, gdyby bylo za suche dodac 2-3 lyzki wody. Owinac w folie spozywcza i odlozyc do lodowki na 30-40 minut. Foremke wylozyc papierem do pieczenia, nastepnie rozwalkowac ciasto, czesc ciasta odlozyc. Rozwalowane ciasto przelozyc do foremki formujac wysokie brzegi. Z odlozonego ciasta ulepic kulki i ulozyc na placku "okienka" Placek podpiec 15 minut w temperaturze 190°C. Powidla podgrzac i wlozyc do okienek mazurka. W kazdym okienku ulozyc polowke orzecha wloskiego. Wstawic do piekarnika na kolejne 15 minut.
Przepis na podstawie przepisu z "Dobre Rady" nr 3/2013
Przepis dodoaje do akcji:
piątek, 04 kwietnia 2014, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/04/Kruchy-mazurek-z-dzemem-sliwkowym.html