Wykonanie
Zadziwiajace w smaku, ciekawy przepis- jedzac
trufelki nigdy nikt by sie nie domyslil, ze
glownym ich skladnikiem jest... prazona
maka... Pyszne do adwentowej
kawy z przyjaciolkami :)Na ok. 30 sztuk wielkosci
sliwki wegierki ;)1 szklanka
cukru1 szklanka
mleka2 szklanki
maki1/2 szklanki mielonych migdalow3 lyzki
masla1
zoltko1 lyzka
kakao2 lyzeczki esencji rumowej1 kieliszek
rumuZagotowac
cukier z
mlekiem i ostudzic.
Make uprazyc na suchej patelni, az bedzie jasnobrazowa, przesiac przez sito.
Maslo utrzec z
zoltkiem, dodac
make,
mleko i reszte skladnikow. Wszystko wymieszac, formulowac kulki, obtaczac w
kakao, wiorkach
kokosowych, mielonych migdalach, lub zanurzac w
polewie czekoladowej. Odlozyc do lodowki, aby stezaly.