ßßß
Zadziwiajace w smaku, ciekawy przepis- jedzac trufelki nigdy nikt by sie nie domyslil, ze glownym ich skladnikiem jest... prazona maka... Pyszne do adwentowej kawy z przyjaciolkami :)Na ok. 30 sztuk wielkosci sliwki wegierki ;)1 szklanka cukru1 szklanka mleka2 szklanki maki1/2 szklanki mielonych migdalow3 lyzki masla1 zoltko1 lyzka kakao2 lyzeczki esencji rumowej1 kieliszek rumuZagotowac cukier z mlekiem i ostudzic. Make uprazyc na suchej patelni, az bedzie jasnobrazowa, przesiac przez sito. Maslo utrzec z zoltkiem, dodac make, mleko i reszte skladnikow. Wszystko wymieszac, formulowac kulki, obtaczac w kakao, wiorkach kokosowych, mielonych migdalach, lub zanurzac w polewie czekoladowej. Odlozyc do lodowki, aby stezaly.