« Tosty z pieczarkamiMuffiny z czekoladowymi ... »Przepyszny :) Zebyscie widzieli, jak sie nim zajadalismy :)Na forme o srednicy 18-20 cm:Spod:1/2 szklanki maki40 g masla1 lyzka cukru pudru1/4 lyzeczki proszku do pieczenia1 zoltkoNadzienie:500 g twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego twarozku homogenizowanego60 g masla1/2 szklanki cukru3 jajka1 czubata lyzka maki ziemniaczanejlyzeczka ekstraktu waniliowego3 lyzeczki cynamonuForemke wylozyc papierem do pieczenia. Zagniesc ciasto na spod, uformowac kule i wlozyc do lodowki na pol godziny. Przyzadzic nadzienie: maslo utrzec z cukrem na puszysta mase, dodawac pojedynczo zoltka, nastepnie twarog. Dodac make ziemniaczana i ekstrakt waniliowy. Bialka ubic na sztywna piane i wymieszac lekko lyzka z masa serowa. Ciastem wylepic dno foremki, wylozyc 1/3 nadzienia serowego, posypac 1 lyzeczka cynamonu, ponownie polozyc 1/3 nadzienia i posypac 1 lyzeczka cynamonu. Przykryc reszta masy i posypac 1 lyzeczka cynamonu. wstawic do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C ok. 1 godzine. Wystudzic w piekarniku uchylajac lekko drzwiczkiPrzepis z "poradnik Domowy" nr 5/2014sobota, 26 kwietnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze