Dzis ten przepis mial falstrat- jakies dobre kilka godzin temu mozna juz bylo obejrzec zdjecia moich muffinow. Moze to i dobrze, bo teraz juz ich nie ma ;)Na 12 sztuk:150 g czekolady pelnomlecznej100 g masla250 g maki2 lyzeczki proszku do pieczenia1/2 lyzeczki sody oczyszczonej150 g cukru1 opakowanie cukru waniliowegoszczypta soli2 jajka100 ml mocnej ciemnej kawy4 lyzki rumu200 ml smietanyCzekolade polamac na kawalki, wraz z maslem rozpuscic. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym i sola. Jajka roztrzepac, dodac ostudzona czekoalde z maslem. . Wymeiszac dodac rum i kawe. Nastpenie dodac sypkie skladniki, wymieszac, przelozyc do foremek muffinkowych. Piec wtemperaturze 180°C ok. 22-25 minut.Przepis dodaje do akcji:Przepis z ksiazki: "Leckere muffins" wyd. Bellavista 2012