ßßß
Cookit - przepis na Panierowane pieczarki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Panierowane pieczarki
Składniki
Pieczarki
Mak
Jajko
Mleko
Olej
Pieprz
Wykonanie
Kolejny prosty, acz ciekawy patent na
pieczarki
:) Swietne jako przystawka. Ja zwykle podaje z
makaronem
i
sosem pomidorowym
.Dla 4 osob300 g
pieczarek
2 lyzki
maki
3-4 lyzki tartej bulki1
jajko
2 lyzki
mleka
olej
do smazeniasol,
pieprz
Pieczarki
oczyscic.
Make
wymieszac z
tarta
bulka.
Jajko
wymieszac z
mlekiem
,
pieprzem
i
sola
.
Grzyby
napierw wkladac do amsy jajecznej a nastepnie panierowac w bulce z
maka
. Smazyc na rumiano ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanym tluszczu.
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/10/Panierowane-pieczarki.html
Przepisy powiązane
Poledwiczki wieprzowe w ciescie
Kruchy placek z nadzieniem z brokulow i pieczarek
Pieczarki w cieście
Pieczarki w cieście naleśnikowym
Omlet z kwiatami dyni
Składniki powiązane (0)