Wykonanie
Karkówka w pysznym sosie..ja mogłabym jeść same
ziemniaki z sosem bez
mięsa..polecam..przepis podpatrzony dawno temu w jakiejś gazecie, ale ciut zmodyfikowany przeze mnie..do marynaty
mięsa dodałam
olej sezamowy Biolevita.70 dag
karkówki3 ząbki
czosnkuolej sezamowy Biolevita
vegeta4
cebule1
marchewka1,5 szkl.
wody1 słoiczek łagodnego
keczupu -20 dkg2 łyżki
octu1 łyżeczka
słodkiej papryki1 łyżeczka
cukru1
kostka rosołowa1/2 łyżeczki
soli1 łyżka
musztardykoperekKarkówkę pokroić w plastry , natrzeć
vegetą i
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, skropić
olejem.Odstawić na kilka godzin, a nawet na noc.Następnie
karkówkę usmażyć z obu stron .
Cebule pokroić w półplasterki i zeszklić, dodać do
mięsa.Składniki sosu wymieszać i wlać do
karkówki z
cebulą., dodać obraną i pokrojoną
marchewkę. Dusić na małym ogniu, mieszając,do miękkości
mięsa.Doprawić w razie potrzeby, dodać posiekany
koperek.