Wykonanie
Pyszne
mięsko,trochę pikantne..a to za sprawą sosu
chili,który jest bardzo ostry..ale wystarczy odrobina..i nadaje potrawie smaku...Ostatnio często korzystam z szybkowara..i to danie jest duszone w szybkowarze...Przypominam i zapraszam do konkursu.
50 dkg
mięsa wieprzowego1
cebula0,5
papryki czerwonej0,5
papryki żółtej1 szkl.
bulionusól,
pieprzsos
chiliMięso pokroić w cienkie paseczki.Na patelni [ ja robiłam to szybkowarze]rozgrzać
olej, podsmażyć pokrojoną
cebulę , dodać
mięso i razem lekko przesmażyć.Dodać
papryki pokrojone w paseczki.Dolać
bulion, zamknąć szybkowar i gotować około 20 minut,aż
mięso będzie miękkie.Pod koniec gotowania doprawić do smaku.Potrawa ma być pikantna.Oryginalny ostry
sos TabascoEkstrakt z papryczek
tabasco i
chili. Wybitnie ostry. Gęsty i bardzo wydajny. Znakomicie wzmacnia smak meksykanskich, fusion oraz
drinków typu "wściekły
pies"