Wykonanie
To doskonałe danie kuchni meksykańskiej, którego przygotowanie trwa max. 40 min. (łącznie z duszeniem). A w zimne jesienne popołudnia fantastycznie rozgrzeje i zasyci...
składniki na ok. 10 porcji:70 dag
mięsa mielonego2 średnie
cebulepuszka
kukurydzypuszka
czerwonej fasoliduża butelka passaty (ja miałam 0,7l)1
czerwona papryka1
żółta paprykałyżka
musztardy Dijondwie łyżeczki
chilli (opcjonalnie)szklanka
bulionuolej do smażenia
sólpieprzNa rozgrzanym
oleju podsmażyć drobno pokrojone
cebule na złoty kolor a następnie dodać
mięso. Smażyć ok. 10 min. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i
przyprawy (oprócz
papryki) i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 25-30 min. Dodać
paprykę i dusić jeszcze 15 min. Na koniec doprawić
solą.Skorzystałam z przepisu Paszczaka z moim modyfikacjami.