Wykonanie
Zupa gulaszowa kojarzy mi się z podróżami, albo ze zlotami motocyklowymi. Taki rodzaj dania, które się uwielbia, a które sama bałam się zrobić. Wiem, że P. również uwielbia to danie i chciałam zrobić mu przyjemność i postanowiłam sama je ugotować. Wyszło bardzo smacznie. Już nie
będę się bała próbować gotować samodzielnie moich ulubionych smakówMożna dodać do takiej zupy
ziemniaki, my jedliśmy ją z domowym ciepłym
chlebem. Zanurzona piętka… pycha.
Składniki:– 0,6 kg
mięsa wieprzowego gulaszowego;– jedna
żółta papryka;– jedna
czerwona papryka;– 1
cebula;– 1
pietruszka;–
papryka ostra mielona,
sól,
pieprz– puszka pokrojonych
pomidorów;Wykonanie:
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, podsmażamy na
oleju aż będzie złociste. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę. Gdy
mięso i
cebula będą podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę oraz
pomidory.Dusimy wszystko 15 minut. Dodajemy obraną, startą
pietruszkę. Dusimy do miękkości. Można podlać
wodą jeżeli będzie zbyt gęste. Doprawiamy do smaku.Smacznego