ßßß
Czas przygotowania: 30minutCzas gotowania: 40minutPrzez Marzena 28 kwietnia 2015W ramach wprowadzania do naszej kuchni zdrowych opcji serowych ta wersja jest naprawdę udanym eksperymentem. Obieranie migdałów nie może być przeszkodą w naszych próbach utrzymania lub obniżania cholesterolu do poziomu poniżej 150. Ta magiczna cyfra - jak dowodzą naukowcy - powinna zapewnić nam zdrowe serduszko.Składnikinamoczone migdały bez skórki - 1 i 1/2 szklankisok z cytryny - 6 łyżekocet jabłkowy - 1 łyżkasiemię lniane - 1 i 1/2 łyżkiolej - 1/3 szklankipłatki drożdżowe - 1/3 szklankiprzyprawa warzywna - 1 łyżeczkasól - 1 łyżeczkaprzyprawa śródziemnomorska - 1 łyżeczkapieprz ziołowy - do smakuInstrukcjeWykonanie:Migdały moczymy przez 24 godziny, następnie gotujemy ok 1-2 min. i obieramy ze skórki.Wszystkie składniki dobrze miksujemy w robocie kuchennym.Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą warzywną w proszku i przyprawą śródziemnomorską.Papier do pieczenia smarujemy olejem i posypujemy przyprawą śródziemnomorską oraz płatkami ostrej papryki, formujemy kulkę na papierze obtaczając ją w przyprawie.Pieczemy w temp. 170C(325F) ok. 30-40min.Porcja na dwie osoby.