Wykonanie

Czas przygotowania: 15minutCzas gotowania: 30minutPrzez Marzena 29 maja 2015Nie wiem jaka historia wiąże się z tą zupą i kto ją wymyślił, ale wiem jedno, w USA jest naprawdę popularna. Wiąże się to zapewne z genialnym połączniem kremowej konsystencji
sera z delikatnie ugotowanymi
brokułami.Zapewniam, że ta zupa już po pierwszym razie zagości na stałe w waszym menu. Dzisiaj, u nas w przepysznej wersj wegańskiej.Składniki
brokuły - 0,5 kg
czosnek - 2 ząbki
marchewka (obrana i pokrojona w kostkę) - 1 1/2 szklanki
ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę) - 1 1/4 szklanki
majonez roślinny - 1 łyżka
nerkowce - 1/2 szklanki
sól - 1/2 łyżeczki
przyprawa warzywna - 1 łyżeczka
bulion warzywny - 3 1/2 szklankimała
cebula - 1
płatki drożdżowe - 4 łyżki czubateugotowane
brokuły - 4 szkalnkiInstrukcje1.
Marchewkę,
cebulę i
ziemniaki gotujemy w
bulionie warzywnym z
przyprawami, dodając na koniec gotowania
nerkowce. Następnie całość miksujemy w blenderze na jednolitą masę.2. Do zmiksowanej masy dodajemy ugotowane, pokrojone
brokuły i mieszamy. Podajemy z
chlebem czosnkowym.