ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoowoce leśne 450 gramówmasło 150 gramówciasteczka migdałowe 250 gramówtwarożek 600 gramówcukier 125 gramówlikier migdałowy 5 łyżek stołowychśmietana kremowa 500 gramówżelatyna 100 gramówWykonanie:Roztopione masło przestudzić. Ciasteczka włożyć do woreczka foliowego i pokruszyć wałkiem. Rozkruszone zagnieść z masłem. Masą wyłożyć natłuszczony spód kwadratowej formy, wyrównać i wstawić na 30 minut do lodówki.Oczyszczone lub rozmrożone owoce zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do owoców dodać twarożek, 75g cukru oraz likier migdałowy i utrzeć. Do masy serowej dodać rozpuszczone 75g żelatyny. Ubić śmietanę i również połączyć z masą serową. Krem rozsmarować na cieście i wstawić na 2 godziny do lodówki.Zagotować 150g owoców z 50g cukru oraz 100 ml wody i lekko przestudzić. Połączyć z reszta roztopionej żelatyny. Galaretkę z owocami wylać na wierzch ciasta i ponownie wstawić n a2 godziny do lodówki. Wyjęte z formy ciasto pokroić na trójkąty i każdą porcję udekorować ciasteczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: