Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
owoce leśne 450 gramów
masło 150 gramów
ciasteczka migdałowe 250 gramów
twarożek 600 gramów
cukier 125 gramów
likier migdałowy 5 łyżek stołowych
śmietana kremowa 500 gramów
żelatyna 100 gramówWykonanie:Roztopione
masło przestudzić.
Ciasteczka włożyć do woreczka foliowego i pokruszyć wałkiem. Rozkruszone zagnieść z
masłem. Masą wyłożyć natłuszczony spód kwadratowej formy, wyrównać i wstawić na 30 minut do lodówki.Oczyszczone lub rozmrożone
owoce zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do
owoców dodać
twarożek, 75g
cukru oraz
likier migdałowy i utrzeć. Do masy serowej dodać rozpuszczone 75g
żelatyny. Ubić
śmietanę i również połączyć z masą
serową. Krem rozsmarować na cieście i wstawić na 2 godziny do lodówki.Zagotować 150g
owoców z 50g
cukru oraz 100 ml
wody i lekko przestudzić. Połączyć z reszta roztopionej
żelatyny.
Galaretkę z
owocami wylać na wierzch ciasta i ponownie wstawić n a2 godziny do lodówki. Wyjęte z formy ciasto pokroić na trójkąty i każdą porcję udekorować
ciasteczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: