ßßß Cookit - przepis na Sernik karmelowy z migdałami

Sernik karmelowy z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
biszkopty 150 gramów
ciasteczka amaretti 100 gramów
serek homogenizowany naturalny 400 gramów
twarożek 750 gramów
cukier 300 gramów
jajka 4 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
migdały bez skórki 200 gramów
śmietana kremowa 150 gramów
Wykonanie:
Rozpuszczone 100g masła lekko przestudzić. Biszkopty oraz 75g ciasteczek pokruszyć i zagnieść z roztopionym masłem. Wyłożyć dno natłuszczonej, średniej wielkości tortownicy i docisnąć.
Utrzeć serek z twarożkiem mielonym oraz 150g cukru na gładką masę. Kolejno dodając jajka oraz budyń w proszku. Przełożyć do tortownicy na biszkoptowy spód. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika okroić brzegi i pozostawić do ostygnięcia.
Obrane migdały dość grubo pokroić. Podgrzać śmietanę. Karmel zrobić ze 150g cukru, dodać do niego śmietanę i 2 łyżki masła. Gotować do uzyskania jednolitej masy.
Odłożyć 2 łyżki karmelu, a pozostały wymieszać z migdałami i wyłożyć na ciasto. W pozostałym karmelu zanurzyć kilka ciasteczek i udekorować nimi sernik.
Uwagi:
Ciasta nie należy przechowywać w lodówce.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12874/Sernik-karmelowy-z-migdalami