ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 100 gramówmasło 2 łyżek stołowychbiszkopty 150 gramówciasteczka amaretti 100 gramówserek homogenizowany naturalny 400 gramówtwarożek 750 gramówcukier 300 gramówjajka 4 sztukbudyń waniliowy 1 sztukmigdały bez skórki 200 gramówśmietana kremowa 150 gramówWykonanie:Rozpuszczone 100g masła lekko przestudzić. Biszkopty oraz 75g ciasteczek pokruszyć i zagnieść z roztopionym masłem. Wyłożyć dno natłuszczonej, średniej wielkości tortownicy i docisnąć.Utrzeć serek z twarożkiem mielonym oraz 150g cukru na gładką masę. Kolejno dodając jajka oraz budyń w proszku. Przełożyć do tortownicy na biszkoptowy spód. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika okroić brzegi i pozostawić do ostygnięcia.Obrane migdały dość grubo pokroić. Podgrzać śmietanę. Karmel zrobić ze 150g cukru, dodać do niego śmietanę i 2 łyżki masła. Gotować do uzyskania jednolitej masy.Odłożyć 2 łyżki karmelu, a pozostały wymieszać z migdałami i wyłożyć na ciasto. W pozostałym karmelu zanurzyć kilka ciasteczek i udekorować nimi sernik.Uwagi:Ciasta nie należy przechowywać w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: