Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
biszkopty 150 gramów
ciasteczka amaretti 100 gramów
serek homogenizowany naturalny 400 gramów
twarożek 750 gramów
cukier 300 gramów
jajka 4 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
migdały bez skórki 200 gramów
śmietana kremowa 150 gramówWykonanie:Rozpuszczone 100g
masła lekko przestudzić.
Biszkopty oraz 75g
ciasteczek pokruszyć i zagnieść z roztopionym
masłem. Wyłożyć dno natłuszczonej, średniej wielkości tortownicy i docisnąć.Utrzeć
serek z
twarożkiem mielonym oraz 150g
cukru na gładką masę. Kolejno dodając
jajka oraz
budyń w proszku. Przełożyć do tortownicy na
biszkoptowy spód. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika okroić brzegi i pozostawić do ostygnięcia.Obrane
migdały dość grubo pokroić. Podgrzać
śmietanę. Karmel zrobić ze 150g
cukru, dodać do niego
śmietanę i 2 łyżki
masła. Gotować do uzyskania jednolitej masy.Odłożyć 2 łyżki karmelu, a pozostały wymieszać z
migdałami i wyłożyć na ciasto. W pozostałym karmelu zanurzyć kilka
ciasteczek i udekorować nimi sernik.Uwagi:Ciasta nie należy przechowywać w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: