Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 200 gramów
cukier 150 gramów
masło 125 gramów
biszkopty 100 gramów
ciasteczka migdałowe 75 gramów
ciasteczka migdałowe 10 sztuklistki
żelatyny 9 sztuk
serek śmietankowy 400 gramów
jogurt naturalny 300 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
galaretka czerwona 1 sztuk
śmietana kremowa 400 gramówWykonanie:Oczyszczone
maliny posypać 50g
cukru. Drobno pokruszyć
biszkopty i 75g
ciasteczek, można też zetrzeć na tarce i wymieszać z roztopionym
masłem. Masą
biszkoptową wyłożyć średniej wielości posmarowanej
olejem tortownicę. Docisnąć rękoma i wstawić na 30 minut do lodówki.Zmiksować
maliny i przetrzeć przez sito.
Żelatynę namoczyć, 3 listki odcisnąć i rozpuścić. Połączyć z musem
malinowym. Utrzeć
serek z
jogurtem, 100g
cukru oraz
cukrem waniliowym. Odciśnięte 6 listków
żelatyny, wymieszać z 4 łyżkami kremu
serowego i połączyć z pozostałym kremem. Ubić 250g kremówki i tez połączyć z kremem.Na spodzie ciasta rozsmarować 1/3 kremu, rozłożyć na nim połowę musu
malinowego i wstawić na 10 minut do lodówki. Na tort wyłożyć 1/3 kremu oraz pozostałe
maliny i ponownie wstawić na 10 minut do lodówki. Rozsmarować resztę kremu
serowego i schłodzić.W 1,5 szklanki wrzącej
wody rozpuścić
galaretkę, ostudzić. Tężejącą wylać na tort i wstawić na 3 godziny do lodówki. Ubić 150g kremówki, przełożyć do szprycy i udekorować nią oraz
ciasteczkami tort.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: