ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorydze 600 gramówmasło 100 gramówczosnek 3 ząbkiskórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychlistki szałwii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone rydze, większe przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości, nóżki przyciąć. Grzyby wrzucić na rozgrzane masło i smażyć na dość silnym ogniu, mieszając, posypać posiekanym czosnkiem. Smażyć, aż grzyby równomiernie się zrumienią. Zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze ok. 8 minut. Mieszając, doprawić do smaku sola, pieprzem i skórką z cytryny, posypać szałwią. Podawać na zakąskę lub jako dodatek do mięs.Uwagi:Rydze można zastąpić kaniami lub pieczarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: