Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorydze 600 gramów
masło 100 gramów
czosnek 3 ząbki
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychlistki
szałwii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone rydze, większe przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości, nóżki przyciąć.
Grzyby wrzucić na rozgrzane
masło i smażyć na dość silnym ogniu, mieszając, posypać posiekanym
czosnkiem. Smażyć, aż
grzyby równomiernie się zrumienią. Zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze ok. 8 minut. Mieszając, doprawić do smaku
sola,
pieprzem i
skórką z cytryny, posypać
szałwią. Podawać na zakąskę lub jako dodatek do
mięs.Uwagi:Rydze można zastąpić kaniami lub
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: