ßßß Cookit - przepis na Rydze w maśle z czosnkiem i szałwią

Rydze w maśle z czosnkiem i szałwią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rydze 600 gramów
masło 100 gramów
czosnek 3 ząbki
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
listki szałwii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone rydze, większe przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości, nóżki przyciąć. Grzyby wrzucić na rozgrzane masło i smażyć na dość silnym ogniu, mieszając, posypać posiekanym czosnkiem. Smażyć, aż grzyby równomiernie się zrumienią. Zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze ok. 8 minut. Mieszając, doprawić do smaku sola, pieprzem i skórką z cytryny, posypać szałwią. Podawać na zakąskę lub jako dodatek do mięs.
Uwagi:
Rydze można zastąpić kaniami lub pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12366/Rydze-w-masle-z-czosnkiem-i-szalwia