ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki wieprzowe z papryką i cebulą

Szaszłyki wieprzowe z papryką i cebulą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 250 gramów
boczek wędzony 250 gramów
cebula 3 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
curry 1 łyżek deserowych
olej słonecznikowy 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem i pokroić na kwadratowe kawałki. Boczek oraz oczyszczone cebule i papryki pokroić na podobnej wielkości kawałki. Z olejem wymieszać paprykę mieloną oraz curry. Do miski włożyć mięso oraz boczek i zalać przyprawionym olejem, odstawić na 10 minut.
Na szpadki do szaszłyków nadziewać kolejno: mięso, cebulę, boczek, papryki. Szaszłyki piec na grillu lub ułożyć na blasze i polać resztą marynaty. Piec 20 minut w 170 stopniach. Podawać z zieloną sałatą z pomidorami, polane sosem winegret.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12273/Szaszlyki-wieprzowe-z-papryka-i-cebula