ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołopatka wieprzowa 250 gramówboczek wędzony 250 gramówcebula 3 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukpapryka mielona słodka 1 łyżek stołowychcurry 1 łyżek deserowycholej słonecznikowy 0,25 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem i pokroić na kwadratowe kawałki. Boczek oraz oczyszczone cebule i papryki pokroić na podobnej wielkości kawałki. Z olejem wymieszać paprykę mieloną oraz curry. Do miski włożyć mięso oraz boczek i zalać przyprawionym olejem, odstawić na 10 minut.Na szpadki do szaszłyków nadziewać kolejno: mięso, cebulę, boczek, papryki. Szaszłyki piec na grillu lub ułożyć na blasze i polać resztą marynaty. Piec 20 minut w 170 stopniach. Podawać z zieloną sałatą z pomidorami, polane sosem winegret.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: