ßßß Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy z groszkiem

Gulasz wieprzowy z groszkiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
50 dag łopatki wieprzowej
1 duża cebula
10 dag mrożonych pokrojonych pieczarek
1 puszka zielonego groszku konserwowego
3-4 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki mąki krupczatki
olej do smażenia
pieprz, sól i mielona czerwona papryka
Pokrojone w kostkę mięso obsypujemy mąką wymieszaną z solą, pieprzem i papryka.
Opruszanie mięsa.............................................................
Obtoczone mięso smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron.
Smażenie.................................................................................
Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojoną w kostke cebulę, zasmażamy razem przez 5 minut, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pieczarki i dalej dusimy przez około 10 minut.
Z dodatkiem pieczarek i cebuli........................................................
Pod koniec gotowania dodajemy odsączony groszek i przecier pomidorowy.
Z groszkiem i przecierem pomidorowym...............................................
Całość doprowadzamy do wrzenia i wrazie konieczności doprawiamy do smaku. Smacznego !
Gulasz wieprzowy z groszkiem..............................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/07/Gulasz-wieprzowy-z-groszkiem.html