Wykonanie
Jeśli nie macie jeszcze dosyć dyni, to proponuję Wam kolejne danie z jej dodatkiem :-)Składniki:30 dag
wędzonego boczku1
cebula1/2
papryki czerwonejok. 30 dag miąższu z dyni6
jajeksól,
pieprzsuszona
bazyliapapryka w proszkuWykonanie:
Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni, dodać pokrojoną
cebulę i zeszklić.
Paprykę pokroić w kostkę, miąższ z dyni zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dorzucić do
boczku i
cebuli. Przyprawić i wszystko razem chwilę podusić.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Jajka roztrzepać z
solą i
pieprzem i zalać na wierzchu. Wstawić do piekarnika w temp. 180 st. C i zapiec. Wyjąć kiedy zetną nam się już
jajka.Podawać na liściu
sałaty, można również polać
ketchupem. Smacznego :-)