ßßß Cookit - przepis na Nadziewane rozmaitości

Nadziewane rozmaitości

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
baklażan 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
pesto 6 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
papryka czerwona 6 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ser feta 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytego bakłażana pokroić wzdłuż na paski i oprószyć solą. Umytego pomidora pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w drobna kosteczkę. Wymieszać z pesto. Opłukane plastry bakłażana z jednej strony posmarować mieszanką pesto. Złożyć i z piąć wykałaczką. Posmarować oliwą i grillować ok. 10 minut.
Paprykom z ciąć końce z ogonkami i oczyścić. Opłukaną, posiekaną natkę wymieszać z sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy. Doprawić sola oraz pieprzem. Tą marynatą posmarować papryki od wewnątrz. Ser pokroić w kosteczkę, napełnić papryki i skropić reszta marynaty. Opiekać na grillu 20 minut. W trakcie obracać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grilla
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10231/Nadziewane-rozmaitosci