SKŁADNIKIbakłażan, ok. 160 goliwa z olwieksólczerwona papryka, ok. 160 gczosnek, 1 ząbekfeta, 40 goliwa z oliwek extra vergine, 1 łyżkapieprzSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPiekarnik ustawić na funkcję góra-dół + termoobieg i rozgrzać do 220 stopni.Bakłażana pokroić w plastry, skropić oliwą i przyprawić solą. Ułożyć na blaszce wyłożonej pieprzem do pieczenia. Obok położyć paprykę pokrojoną na duże części oraz nieobrany czosnek. Warzywa piec przez 10 minut. Po tym czasie obrócić bakłażana na drugą stronę. Piec kolejne 10 minut. Wyciągnąć bakłażana i czosnek. Teraz można go obrać. Paprykę trzymać jeszcze 10 minut. Jej skóra powinna być czarna. Przełożyć ją do zamknietego naczynia. Po paru minutach ściągnąc zwęgloną skórkę.Warzywa zmiksować z pokruszoną fetą i oliwą extra vergine. Całość przyprawić pieprzem. W razie potrzeby użyć jeszcze soli.