Wykonanie
Pin It
Dziś prosty sposób na to, jak wykorzystać
fasolkę szparagową ugotowaną dzień wcześniej i taką, która się już nam przejadła podawana tylko na ciepło z
bułką tartą i
masłem.Wiadomo, że warzywa smakują najlepiej gotowane na bieżąco, ale czasami jest tak, że zostanie nam coś z poprzedniego dnia. I wtedy na szybko możemy sobie przygotować taką oto
sałatkę.Składniki:30 dag ugotowanej na parze
fasolki szparagowej10 dag
fety2 spore
pomidoryoliwa z oliwek EV
sólświeżo zmielony
pieprzok. łyżki posiekanej
natki pietruszki1 ząbek
czosnkusok z cytrynyWykonanie:
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki.W moździerzu ucieramy
czosnek z odrobiną
soli, dodajemy
oliwę,
sok z cytryny,
pieprz i
natkę, dokładnie mieszamy.W misce układamy
fasolkę szparagową, pokrojoną w kostkę
fetę i pokrojone
pomidory. Warzywa polewamy sosem, mieszamy.Jeśli mamy ochotę do sałatki możemy dodać podgrzaną
fasolkę, też bardzo fajnie smakuje.