Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 5(2 głosów)4 . 5
1122 4 .5admin4 . 5 / 5 starsPieczone frytkiz
oliwą extra vergineSkładnikiokoło 700 g
ziemniaków3 łyżeczki
suszonego oregano3 - 4 łyżki
oliwy z oliwek extra vergine
sól morska i świeżo zmielony
czarny pieprzPrzygotowanie
Ziemniaki obrać, opłukać i osuszyć. Pokroić na podłużne kawałki, włożyć do dużej miski, oprószyć
solą,
pieprzem i
suszonym oregano. Polać
oliwą i dokładnie wysmarować nią
ziemniaki. Ułożyć na dużej blaszce jedną warstwą, zachowując odstępy pomiędzy poszczególnymi frytkami. Piec przez około 20 minut w 240 stopniach, w połowie czasu przemieszać.