Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa z oliwek 500 mililitrów
rozmaryn 3 gałązki
sól morska gruba 2 łyżek stołowychziarna
czarnego pieprzu 1 łyżek stołowychWykonanie:
Oliwę przelać do butelki. Wsunąć do niej umyte, osuszone gałązki
rozmarynu. Do
oliwy dodać
sól i
pieprz.
Oliwę schować w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej i zostawić na ok. 14 dni. Trwałość takiej
oliwy wynosi ok. roku. Używać do przygotowywania sałatek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: