ßßß Cookit - przepis na Oliwa z ziołami

Oliwa z ziołami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
oliwa z oliwek 500 mililitrów
rozmaryn 3 gałązki
sól morska gruba 2 łyżek stołowych
ziarna czarnego pieprzu 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oliwę przelać do butelki. Wsunąć do niej umyte, osuszone gałązki rozmarynu. Do oliwy dodać sól i pieprz. Oliwę schować w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej i zostawić na ok. 14 dni. Trwałość takiej oliwy wynosi ok. roku. Używać do przygotowywania sałatek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9812/Oliwa-z-ziolami