Składniki4 jajka4 pieczarkisól i pieprz1 łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżka majonezu1 łyżka masłatruflowego ze słoiczkaDekoracja: natka pietruszkiPrzygotowanieJajka delikatnie włożyć do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka włożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez około 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli nie mamy patelni grillowej używamy zwykłej patelni.Pieczarki pokroić w kosteczkę i dodać do żółtek, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę i wymieszać. Na koniec dodać majonez i masłotruflowe, wymieszać i powstałym farszem wypełnić połówki białek. Udekorować natką.WskazówkiUżyłam brązowych pieczarekborowikowych, ale mogą być zwykłe białe.