ßßß
75 g czekolady deserowej, pokrojonej75 g białej czekolady, pokrojonej115 g masła115 g drobnego cukru2 jajka225 g mąkicukier puder do posypaniaUmieszczamy każdą z czekolad w niewielkiej miseczce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do wystudzenia.Ucieramy masło z cukrem do białości. Dodajemy po jednym jajku.Przesiewamy mąkę, dodajemy do masy maślano jajecznej i dokładnie mieszamy.Dzielimy miksturę na pół i dodajemy do miseczek z czekoladami. Każdą czekoladę dokładnie mieszamy z masą. Gdy ciasto stanie się gładkie zawijamy w folię i umieszczamy na ok 1 godz. w lodówce.Piekarnik nastawiamy na 190 st C i natłuszczamy dwie blaszki.Z ciasta formujemy kulki. Umieszczamy je na natłuszczonych blachach i pieczemy ok 10-12 minut. Posypujemy cukrem pudrem i przenosimy na kratkę do wystygnięcia.