ßßß
Spód100 g masła80 g cukru1/4 łyżeczki ekstraktu wanilii140 g mąki3 łyżki dżemu malinowegoWarstwa serowa250 g serka kremowego50 g cukru1 duże jajko1/2 łyżeczki ekstraktu waniliiWierzch80 g cukru1/2 łyżeczki cynamonu4 jabłka średniej wielkości50 g migdałówMasło z cukrem i wanilią ucieramy(robiłam to w misce tłuczkiem drewnianym) dodajemy mąkę i znowu ucieramy(robi się to bardzo szybko). Dno i boki posmarowanej masłem i wyłożonej papierem okrągłej blaszki o średnicy 23 cm wykładamy ciastem, lekko dociskając. Ciasto smarujemy cienką warstwą dżemu.Wszystkie składniki na warstwę serową dobrze mieszamy i wykładamy na ciasto w blaszce.Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki, posypujemy cukrem i cynamonem i mieszamy. Wykładamy jako ostatnią warstwę na ciasto w blaszce. Pozypujemy migdałami. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 220 st C przez 10 min, po czym zmniejszamy temperaturę do 200 st C i pieczemy jeszcze 25 min