Wykonanie
03 4 .67kwestiasmaku4 . 67 / 5 stars
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 7(3 głosów)4 . 666665Penne pełnoziarniste z pesto
szpinakowymSkładniki2 porcje2 szklanki
makaronu pełnoziarnistego np. penne3 szklanki świeżego młodego
szpinaku4 łyżki
orzechów włoskich lub pinii (zrumienionych na patelni)1/2 ząbka
czosnku1/3 szklanki
oliwy extra vergine1 filiżanka
startego sera Parmezan, Pecorino Romano lub
Grana PadanoPrzygotowanie
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z 1 łyżką
oliwy. W blenderze zmiksować resztę składników na jednolitą pastę, pozostawiając 2 łyżki
sera do posypania po
makaronie. Na patelni zrumienić
makaron, dodać pesto, wymieszać i chwilkę razem podgrzać. Podawać z resztą
sera.