ßßß Cookit - przepis na Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym

Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym

nazwa

Wykonanie

0
3 4 .67
kwestiasmaku
4 . 67 / 5 stars
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Średnia: 4 . 7(3 głosów)
4 . 666665
Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym
Składniki
2 porcje
2 szklanki makaronu pełnoziarnistego np. penne
3 szklanki świeżego młodego szpinaku
4 łyżki orzechów włoskich lub pinii (zrumienionych na patelni)
1/2 ząbka czosnku
1/3 szklanki oliwy extra vergine
1 filiżanka startego sera Parmezan, Pecorino Romano lub Grana Padano
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z 1 łyżką oliwy. W blenderze zmiksować resztę składników na jednolitą pastę, pozostawiając 2 łyżki sera do posypania po makaronie. Na patelni zrumienić makaron, dodać pesto, wymieszać i chwilkę razem podgrzać. Podawać z resztą sera.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/pasta/pesto/pesto.html