Wykonanie
Ziemniaki,
pietruszka,
seler to podstawowe warzywa, które znalazły się w tej zupie. Wyszła delikatna i aksamitna w smaku i byłaby może mdła ale smak został przełamany kwaśnym
jabłkiem. Z grzankami jako najlepszym dodatkiem, moim ulubionym do zup.
Składniki:1/2 bulwy
selera2
ziemniaki1
pietruszka1
cebula2 kwaśne
jabłka2 l
bulionu np. drobiowegokawałek
porasól,
pieprz1 łyzka
majerankuW garnku rozgrzać
olej, dodać pokrojoną
cebulę oraz
ziemniaki, podsmażyć. Dodać kawałki
selera,
pietruszkę,
pora, oraz
jabłka bez skórki, podsmażyć. Dodać
bulion, zagotować. Dodać
sól,
pieprz,
majeranek, gotować ok. 20 min na małym ogniu. Zdjąć zupę z ognia, zmiksować, jeśli jest zbyt gęsta można dolać trochę
bulionu. Przyprawić
solą i
pieprzem i podawać z grzankami.Smacznego:)