Wykonanie
Okres wakacji to dla mnie czas powolnych śniadań. Od września do czerwca jem w biegu więc teraz
mogę się rozkoszować przygotowaniem bardziej pracochłonnych posiłków. Jednym z nich jest taka kanapka. Niby tylko kanapka ale wymaga więcej czasu no i smakuje bosko. Chrupiąca grzanka, pasta z
awokado i
jajko sadzone ...niebo w gębie. Przy okazji przypominam o cennych wartościach
awokado. Warto rozpocząć dzień w ten sposób. Bardzo polecam:)
Składniki:1 dojrzałe
awokado1 ząbek
czosnku2-3 łyżki
soku z limonkisól,
pieprz1
bagietka2
jajkaoliwaAwokado obrać ze skóry, pokroić w mniejsze kawałki i zmiksować razem z
czosnkiem. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
sokiem z limonki. Grzankę opiec w tosterze lub na grillowej patelni. Na drugą patelnię wlać odrobinę
oliwy, wbić
jajka i smażyć na małym ogniu, aż będą od
spodu rumiane a
białko na wierzchu się zetnie,
żółtko powinno być wolne. Przełożyć na grzankę posmarowaną pasta z
awokado i natychmiast podawać.Smacznego:)