Wykonanie
Guacamole hmm... powiało meksykańskim klimatem. Nic innego jak pasta z
awokado .Nie
będę się nawet rozpisywać. Istnieje wiele odmian z różnymi dodatkami, ja przyznaję zrobiłam pierwszy raz, po tym jak pierwszy raz zostałam poczęstowana na parapetówce Krzysztofa i Kasi ;) podali je z nachosami. W ogóle byłam w szoku bo nie przepadam za nachosami jak i
awokado.A tu takie zaskoczenie, pyyyyyszoooota.Składniki:1
awokado1 ząbek
czosnku3
jajka na twardo2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
oliwy z oliwek1 łyżka
soku z limonkisólpieprzAwokado musi być bardzo dojrzałe czyt. bardzo miękkie. 3/4
awokado i resztę składników potraktowałam blenderem. Na koniec dodałam
sól,
pieprz do smaku i 1/4 części
awokado rozdrobniłam widelcem, wszystko wymieszałam i wstawiłam do lodówki. Po 2h było naprawdę pyszne w smaku.Polecam ;) tak szczerze, szczerze :)